Decembrie cu povești și fapte bune


 

Vrei să asculți povești minunate, să înveți să alcătuiești podoabe de pom și să faci o faptă bună? Dacă da, citește descrierea de mai jos:

Redeschidem Clubul de lectură de la Ceainăria Green Tea, str Dr Burghelea nr.24, pentru două ateliere de povești, podoabe de brad și fapte bune, sub genericul ȚARA CRĂCIUNULUI, pentru  familii cu copii între 4 și 8 ani. Părinții și copiii vor participa activ la întregul program.

Duminică 10 decembrie, ora 12, la Ceainăria Green Tea,  spunem ” Darul ursulețului”, după povestea  ” Tu ești Moș Crăciun?”, de N. Landa și M. Scharff-Kniemeyer, descoperim datini și obiceiuri românești de Crăciun și confecționăm podoabe de brad.

Cum poate, într-o pădure înzăpezită, un mic urs să ajute un șoricel să se însănătoșească?-iată întrebarea cea mare din povestea ”Darul ursulețului”.

tu-esti-Mos-Craciun

O poveste din natură, despre adevărul Crăciunului

Acest atelier participă la proiectul Shoe Box 2017: astfel, părinții sunt rugați să aducă rechizite ( optând  asupra a ceea ce doresc dintre următoarele lucruri: creioane –de scris, de colorat, cerate, pixuri, caiete, cărticele de colorat) și hârtie de ambalaj pentru copii.

Recomandăm părinților să aleagă obiecte potrivite pentru un băiat sau o fată de 6-9 ani. Cu ele vom umple una sau mai multe cutii și le vom ambala. Cutiile vor fi depuse apoi la una dintre locațiile Shoe Box din apropierea Ceainăriei Green Tea .

cover_fb.png

#ShoeBox2017

Mai multe despre Shoe Box, Cadoul din cutia de pantofi, aici: https://www.shoebox.ro/2017/11/13/incepe-shoebox-2017/#.WiKhb0qWbcs

Durata artelierului: 1 oră și 15 minute

Număr de participanți: 7 familii

Taxă: 20 lei/persoană, sub formă de donație.

Duminică 17 decembrie, ora 12, la Ceainăria Green Tea,  citim din povestea ”Moș Crăciun”, de Mauri Kuunas, pentru copiii preșcolari, analizăm și comentăm ilustrațiile din carte, iar pentru copiii școlari, citim din povestirea Corneliei Funke ”Când Moș Crăciun a căzut din cer”. Vorbim despre obiceiuri cu animale și măști de Crăciun din România. In ultima parte a atelierului, confecționăm podoabe de brad.

Oare cum arată atelierul lui Moș Crăciun și cum trăiesc spiridușii din Laponia?, dar și Cum sunt cadourile care nu pot fi cumpărate cu bani? –la aceste întrebări vor răspunde poveștile acestui atelier.

 

Durata: 1 oră și 15 minute

Număr de participanți: 7 familii

Taxă: 20 lei/persoană, sub formă de donație.

Rezervări la una dintre adresele: artelierd@yahoo.com, sau artelierdeproiecte2012@gmail.com

Avem rugămintea să vă înscrieți cu seriozitate, să nu anulați rezervarea în preajma activității sau să nu veniți fără să anunțați. Neprezentarea sau anularea rezervării face dificilă sau chiar imposibilă participarea altor familii interesate. Cum putem ocupa locul cuiva care a anulat participarea cu o zi sau chiar cu câteva ore înainte de eveniment? Nu mai putem.

Vă rugăm să țineți cont că acest atelier este pentru un număr mic de familii, astfel că prezența fiecărei familii care a făcut rezervarea este cu atât mai importantă pentru întregul concept.

Vă așteptăm cu drag și turtă dulce!

sorin-lavric-cartea-de-craciun-humanitas-1997-l-133738-510x510

O enciclopedie despre Crăciun, cu un capitol consistent despre tradițiile românești- pe care o vom răsfoi împreună

 

 

Un gând despre „Decembrie cu povești și fapte bune

  1. Pingback: O incantare de carte – Agenda Culturală PENTRU COPII

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.