Programe la Muzeul Hărților, 2023-24


Descoperiri pe Lună, la Polul Nord, pe Dunăre, lângă un fag

Asociația Artelier D și Muzeul Hărților vă invită în anul școlar 2023-2024, la patru programe interdisciplinare, inspirate de natură, geografie și literatură, pe teme actuale, recomandate pentru Școala Altfel și Săptămâna Verde. Programele se adresează grupurilor organizate din grădinițe și școli. Rezervarea se face completând formularul atașat, cu cel puțin o săptămână avans de data rezervării. Vă așteptăm!

CICLUL PREȘCOLAR

Iepurele din Lună

Descoperim lucruri surprinzătoare despre satelitul natural al Pământului, Luna, și despre planurile îndrăznețe ale omului de a zbura până la ea. Ascultăm legende despre iepuri care ar locui pe Lună și explorăm un kit senzorial reproducând peisajul lunar. In final, împodobim creativ o semilună.

Durata: 1 oră

Fagul fermecat, recomandatSăptămâna verde

Ascultăm povestea Fagului fermecat, inspirată de un arbore din Munții Apuseni și de o lectură a geografului Simion Mehedinți. Invățăm despre caracteristicile acestei specii de arbore și căutăm pe hartă regiunile din țară unde îl putem admira. Propunem idei de protecție a copacilor și desenăm o hartă a celor mai cunoscuți arbori din natură și folclor-fag, stejar, brad.

Durata: 1 oră

CICLUL PRIMAR

Pe urmele lui Fram, ursul polar, recomandatSăptămâna verde

Realizăm un timeline al cuceririi și explorării Polului Nord, inclusiv de către călători români, bărbați și femei. Istorisim aventuri cu urși polari și reflectăm asupra importanței acestei regiuni de pe glob. Pornind de la aventurile lui Fram, personajul lui Cezar Petrescu, dezbatem ce se întâmplă azi cu aceste animale și cum putem contribui la salvarea lor. Facem o bandă desenată cu soluțiile noastre ecologice.

Durata: 1 oră și jumătate

CICLUL GIMNAZIAL ȘI LICEAL

Călători pe Dunăre, recomandat Săptămâna verde

Descoperim geografia Dunării, pe hărți din patrimoniul muzeului, și învățăm despre experiențele de viață sau științifice ale unor călători pe Dunăre, precum regele Carol I, geograful George Vâlsan și scriitorul englez Patrick Leigh Fermor. Comparăm viața fluviului de pe vremea acestora cu situația din prezent. Desenăm un traseu de păstrare a biodiversității și eliminare a poluării.

Durata: 1 oră și jumătate

Info utile

Durata: 1 oră și jumătate/ 40 lei de copil

Durata: 1 oră/ 35 lei de copil

Numărul minim de copii în grup: 10

Programul poate fi susținut în zile de miercuri și joi dimineață, sau vinerea după amiază, după ora 14

Programele pentru preșcolari pot fi adaptate și pentru ciclul primar, cu varianta de o oră sau o oră și jumătate.

Pentru alte detalii ne puteți contacta la adresa artelierd@yahoo.com, telefon 0739 661 473.

Rezervați prin completarea formularului de mai jos.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.