Comorile Dunarii


în 24 iunie, ora 11, pentru copii peste 6 ani

Incheiem primul modul al programului ”Dunarea, fluviul care ne unește” de la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, cu atelierul din 24 iunie, ora 11, când vorbim despre COMORI ALE DUNĂRII, pornind de la o veche hartă, pe care căutăm orașe, dintre cele 97 pe care le străbate fluviul până la vărsare.

Apoi poposim în trei locuri mirifice, prin fotografii și istorisiri: pe Danube Island în Viena, pe Great War Island din Belgrad și în Delta Dunării din România- locuri de mare frumusețe naturală și regiuni unicat din punctul de vedere al florei și faunei. Aflăm lucruri uimitoare despre sturioni, egrete și lebede, nuferi și sălcii vechi, cât și despre proiecte europene de artă și protejare a bio-diversității Dunării, destinate copiilor.

In 29 iunie se sărbătorește DANUBE DAY 2017, eveniment organizat de International Comission for the Protection of Danube River. Marcăm și noi cu atelierul nostru un eveniment important sărbătorit în 10 țări și închinat fluviului Dunărea.

Vom folosi materiale din DANUBE BOX- un kit educational pentru copii și profesori, oferit de ICPDR, cu jocuri, activități educative și informații . DANUBE BOX este un material educațional care combină informații de ecologie, geografie, viață sălbatică, diversitate culturală și viața de zi cu zi din trecutul și prezentul țărilor dunărene.

Participarea se face pe bază de înscriere nominală la adresa de e-mail: comunicare@muzeulhartilor.ro

Preț participare copil: 17 lei.

Părinții însoțitori care doresc să rămână la atelier sau să viziteze Muzeul vor plăti biletul de intrare de 8 lei.

Durata: 1 oră și jumătate, de la 11.00 la 12.30.

Avem rugămintea să respectați ora de începere sosind punctual, astfel ca să putem încheia atelierul la ora 12.30.

Vă așteptăm cu drag!

Foto: Coperta revistei Air Serbia, martie 2016, înfățișând lebede pe insula Great War din Belgrad.

Un gând despre „Comorile Dunarii

  1. Pingback: Comorile Dunarii – Agenda Culturală PENTRU COPII

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.