Aventuri la Muzeul Hărților


Aventuri la Muzeul Hărților

Asociația Artelier D și Muzeul Hărților vă invită în anul școlar 2022-2023, la trei programe interdisciplinare, inspirate de literatura pentru copii și geografie. Acestea se adresează grupurilor organizate din grădinițe și școli. Rezervarea se face completând formularul atașat, cu cel puțin o săptămână avans de data rezervării.

1.Toate pânzele sus, pe hartă

Pentru gimnaziu si liceu

Refacem traseul corăbiei Speranța, din romanul ”Toate pânzele sus!”, de Radu Tudoran, orientându-ne după hărți din patrimoniul muzeului. Analizăm detalii geografice în fragmente din carte și configurâm profilul istoric și cultural al unor porturi cheie la Marile Neagră și Mediterană. Comparăm ficțiunea cu realitatea, așa cum se înfățișează aceasta din urmă, azi, unui călător pe mare.

2. Aventurile păpușii japonze

Grădiniță și clase primare-pregătitoare, clasa 1 și clasa a 2-a

Ascultam povestea lui Yumi, o mică păpușă japoneză, și a drumului ei prin orașul Tokio, pentru a ajunge la petrecerea unei prietene.  Invățăm despre lucruri specifice culturii și civilizației Japoniei, așa cum le trăiește Yumi în mica ei călătorie.    Identificăm pe hartă Japonia și, în ultima parte a activității, decorăm un kimono (școlari)/realizăm un evantai (preșcolari).

3. Castele de poveste, traseu prin România

clase primare

Program interdisciplinar, de lectură, istorie și geografie, inspirat de cartea  ”Iubim să călătorim, Ema și Eric descoperă România”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc.  Descoperim legendele a trei castele: Castelul Bran, Castelul Corvinilor, Castelul de la Miclăușeni. Le desenăm siluetele arhitecturale, în stil cartografic, și apoi le stabilim locul pe hartă, conform coordonatelor geografice.

Info utile

Durata: 1 oră și jumătate

Taxa: 35 lei de copil

Numărul minim de copii în grup: 10

Programul poate fi susținut în zile de miercuri și joi dimineață, sau vinerea după amiază, după ora 14

La cerere, în cazuri speciale, programele pentru grupurile mici de vârstă se pot reduce la o oră.

Pentru alte detalii ne puteți trimite un mesaj la adresa artelierd@yahoo.com

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.