Zbor printre stele


Program interactiv de poezie, știință și artă, prin aplicația Zoom

Asociația Artelier D și Muzeul Hărților invită copiii de 6-10 ani, la o incursiune în poezia lui Mihai Eminescu despre spațiul celest, urmată de o introducere în viziunea științei asupra corpurilor și fenomenelor cosmice. Incheiem atelierele cu propria noastră interpretare, exprimată prin intermediul artei. 

Nașterea Universului, relativitatea Timp-Spațiu în Cosmos, influența Lunii asupra Pământului și oamenilor, relația omului cu stelele, legende despre aștri -toate aceste teme l-au preocupat pe poetul romantic Mihai Eminescu și, în egală măsură, pe oamenii de știință și pe artiștii vizuali. Povestim din cărțile pentru copii și privim fragmente din filmele documentare ale astrofizicienilor Stephen Hawking și Neil deGrasse Tyson.

La programul ZBOR PRINTRE STELE propunem o viziune interdisciplinară pornind de la subiectul care a fascinat omenirea din cele mai vechi timpuri-Universul.  Participăm la un tur virtual la Muzeul Hărților pentru a rezolva un quizz despre constelații și mitologie.

Atelierele se desfășoară online, pe platforma Zoom, cu o sesiune de 80 minute în 2 părți a câte 40 minute și o pauză de 10 minute între ele. Ultimele 20 minute sunt alocate părții creative- pictură în acuarelă, în diferite tehnici.

21 noiembrie, ora 11, Luceafăr blând

Viziunea asupra Luceafărului în poezia  lui Eminescu și descoperirile științei despre planeta Venus. Ilustrăm o strofă din poezia Luceafărul.

28 noiembrie, ora 11, La steaua-

Timpul și Spațiul în poeziile La steaua și Scrisoarea I, și în concepția științifică; Astro ABC despre stele și constelații. Pictăm un cer de stele.

5 decembrie, ora 11, Regina nopții-

Motivul lunii în poezii eminesciene; descoperiri ale oamenilor de știință despre legătura dintre Pământ și Lună. Pictăm un peisaj luminat de  Lună.

12 decembrie, ora 11, Un punct se mișcă

Nașterea Cosmosului în poeziile lui Mihai Eminescu, paralelă cu teoria lui Stephen Hawking despre Univers. Pictură în culori primare- Eu și Universul.

19 decembrie, ora 11, Stele cu noroc-

Legătura dintre oameni și stele, în poezii de Mihai Eminescu și în legende, teorii ale astrologilor și astronomilor despre influența stelelor asupra destinului oamenilor. 

Mergând după rază-pictăm scena apariției stelei de la Bethleem care i-a condus pe magi.

Rezervarea

Rezervarea se face prin completarea formularului de mai jos sau printr-un email la adresa artelierd@yahoo.com și va fi confirmată după realizarea transferului bancar în contul specificat mai jos. Vă recomandăm să completați și numărul de telefon, ca să putem comunica prompt în situații neprevăzute sau pentru a primi reminder referitor la data cursului ales. Numărul nostru de telefon este 0739 661 473 (inclusiv aplicație WhatsApp). Confirmarea locului se face doar după achitarea taxei de participare.

Plata

Taxa pentru un participant copil: 30 lei, iar pentru participarea copilului împreună cu un adult: 50 lei (1 copil plus 1 părinte).

Plata se face în avans, prin transfer bancar în contul RO12BTRLRONCRT0489498301, Banca Transilvania, pentru Daniela Mișcov, cu specificarea numelui programului și a datei. După realizarea transferului bancar, veți primi linkul de participare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.