Din cărți, pe hărți


Ateliere online în parteneriat cu Muzeul Hărților, pentru grupuri

PRIETENII LUI PLUTO

Grădiniță și clasele primare

Atelier de astronomie și artă

Invățăm despre corpuri cerești mici și mari și aflăm ce înseamnă să fii mic în Cosmos. Povestim aventura lui Pluto, o fostă mică planetă din Sistemul solar. Micuțul Pluto  pornește într-o călătorie pentru a afla care este cu adevărat locul său în Cosmos. Aflăm cum sunt și cum arată cei mici de pe Pământ. Ca prieteni ai lui Pluto, îi compunem un desen de încurajare: să fii mic e lucru mare!

EROII ANTARCTICII

De la clasa a 3-a

Atelier interactiv de geografie

Dezbatem obiectivele și mijloacele primilor exploratori ai Antarcticii: Robert Scott și Roald Amundsen. Comentăm fragmente din jurnalul lui Emil Racoviță. Cercetăm hărți în căutarea primelor reprezentări ale continentului. Facem un concurs de supraviețuire în deșertul rece.

Rezervarea

Rezervarea se face prin completarea formularului de mai jos sau printr-un email la adresa artelierd@yahoo.com și va fi confirmată după realizarea transferului bancar în contul specificat mai jos. Vă recomandăm să completați și numărul de telefon, ca să putem comunica prompt în situații neprevăzute sau pentru a primi reminder referitor la data cursului ales. Numărul nostru de telefon este 0739 661 473 (inclusiv aplicație WhatsApp).

Plata

Taxa pentru o persoană: 30 lei.

Plata se face în avans, prin transfer bancar în contul RO12BTRLRONCRT0489498301, Banca Transilvania, pentru Daniela Mișcov, cu specificarea numelui programului și a datei (unde este cazul) .

Cum se desfășoară

Atelierul durează 80 de minute și se desfășoară pe platforma Zoom. Sesiunea de 80 minute are două părți a câte 40 minute, cu o pauză de 10 minute între ele.

Dialogul se desfășoară pe baza unui suport powerpoint, cu text, imagini, video, iar pentru cei mici, pornind de la o poveste în imagini.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.