Colectia lui Apolodor


 

 

 

 

 

13 aprilie, ora 11, Yumi de la Kyoto la Tokio

Yumi, o micuță păpușă kokeshi, îi povestește lui Apolodor, drumurile ei de la Kyoto la Tokio. Apolodor află lucruri uimitoare despre kimonouri, zmeie în formă de pește, flori de cireș, firme verticale și rețete japoneze. Vom admira cărți poștale japoneze din Kyoto și Tokio și vom compune harta Japoniei din puzzle-uri jucăușe. Vom afla care sunt vehiculele de mare distanță și cu ce le place japonezilor să circule. 

In partea creativă, vom face un evantai japonez și o jucărie origami, decorate cu un simbol japonez.

Povestea lui Yumi este inspirată de cartea YUMI, de Annelore Parot.

 

20 aprilie, ora 11, la ultimul atelier al programului, mergem La Paris, cu pisicile aristocrate– vom explora locuri emblematice ale orașului, dar vom cerceta și spații jucăușe, mai puțin cunoscute, prin intermediul unor cărți poștale, hărți, jocuri și o poveste. In ultima parte a activității, vom alege o temă din patru seturi de lucru: Modă, Rețete (culinare), Artă, Arome, pentru a realiza o aplicație creativă. 

Atelierul face parte din programul de geografie creativă COLECȚIA LUI APOLODOR, la Muzeul Hărților, bilet: 20 lei/persoană.

Durata: o oră și jumătate. Pentru familii cu copii de 5-8 ani

Copiii participă însoțiți de adulți.

Rezervări prin completarea formularului de mai sus.

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Pe parcursul a 6 sâmbete din 3 luni (februarie, martie, aprilie), de două ori pe lună, de la ora 11:00, facem o călătorie pe 3 continente (Africa, Asia și Europa), prin intermediul unei colecții de cărți poștale și suveniruri. Analizăm simboluri de călătorie, precum Harta, Valiza, Banii, Albumul, Vehicule de mare distanță, Cartea poștală și ne lăsăm inspirați de ele pentru a realiza creații de artă în tehnici mixte. Nu în ultimul rând, ne imaginăm ceea ce în carte nu scrie: ce a mai făcut pinguinul Apolodor după ce a ajuns la frații săi de la Polul Sud.  Colecția lui Apolodor reunește, în principal, imagini și obiecte din Coreea, Germania, Africa, Finlanda, Japonia, Franța, primite de la prietenii săi: păpuși de teatru, personaje din povești, jucării și animale.

Număr participanți: 10 familii

Taxa: 20 lei/persoană.

Durata: o oră și jumătate.

Copiii participă însoțiți de adulți.

Rezervări prin formularul de aici.

Rezervările pentru un anumit atelier se fac numai începând cu o săptămână înainte de data activității.

Cu Mominii la Helsinki, în 23 martie

Mominii, celebrele personaje finlandeze create  de scriitoarea Tove Jansson, îi scriu lui Apolodor. Cu umor, calm și bunătate, mominii (Momitata, Momi și Smiorc) fac față oricărei situații, ceea ce îl ajută pe Apolodor să nu mai fie deprimat în lunga noapte antarctică.

La atelierul  ”Cu Mominii la Helsinki” aflăm lucruri uimitoare despre Helsinki și Finlanda și folosim o hartă pentru a face artă.

Pe larg:

In prima parte, explorăm o carte poștală pentru copii. Cu ajutorul hărții, poposim la piață, unde descoperim produse tradiționale, aflăm ce activități creative au copiii  la Centrul cultural Annantalo și descoperim povești ale oamenilor obișnuiți la Muzeul orașului Helsinki. Căutăm Finlanda pe o hartă veche a Scandinaviei, apoi ascultăm povestea prieteniei dintre pinguinul Apolodor și Momini.

In ultima parte a activității, cu ajutorul unei hărți și al unor imagini cu simboluri finlandeze, realizăm un colaj artistic.

Atelierul face parte din programul de geografie creativă COLECȚIA LUI APOLODOR, recomandat familiilor cu copii de 5-8 ani. Este realizat în parteneriat cu Muzeul Hărților, unde se desfășoară.   

9  martie, ora 11:00 – Portofelul din piele de șarpe (Africa)

La atelierul  ”Portofelul din Africa”, povestim despre cele mai fascinante animale ale acestui continent; aflăm  despre albastrul de Tunisia și parcurile naturale din Tanzania. Cercetăm un portofel din piele de șarpe și compunem ritmuri la o tobă djembe.

Suntem spectatori ai uneia dintre întâmplările africane ale pinguinului Apolodor  și aflăm ce s-a întâmplat după plecarea sa în Antarctica.

In ultima parte a activității, explorăm un nou simbol de călătorie: banii. Apoi, realizăm bancnote desenate cu animale africane.

Rezervări din 2 martie.

Calendarul următoarelor ateliere:

23 martie, ora 11: 00 –Mominii la Helsinki

13 aprilie, ora 11:00 – Yumi, de la Kyoto la Tokio

20 aprilie, ora 11:00 – La Paris, cu pisicile aristocrate.

Arhiva primelor ateliere:

Masca din Coreea

Atelierul ”Masca din Coreea” la Muzeul Hărților, sâmbătă 2 februarie, ora 11:00, este primul popas cultural și creativ dintr-un șir pe toate continentele, propus prin programul COLECȚIA LUI APOLODOR.

Coreea de Sud te proiectează în viitor, fiindcă aici tehnologia este la ea acasă, iar dacă nu știi să manevrezi telecomanda nu poți accesa niciun dispozitiv din camera de hotel. Insă dacă te uiți pe fereastră, vezi alături, o căsuță mică și modestă, ca în Evul Mediu. Vom explora aceste contraste uimitoare, cu ajutorul prietenilor lui Apolodor, care au strâns cărți poștale și suveniruri, pe care le vom vedea mai aproape decât într-un muzeu.

In luna februarie, poposim în Coreea și Germania și explorăm istoria Cărților poștale și a Valizei. Confecționăm și ilustrăm cărți poștale  și compunem un afiș inspirat de o valiză- simbol al călătoriei.

2 februarie, ora 11:00

Cercetăm colecția de măști de teatru și învățăm despre personajele teatrului coreean tradițional. Ascultăm aventurile unui liliac în Seul și istoria colecției sale urbane. In ultima parte, confecționăm o carte poștală.

Rezervări din weekendul 26-27 ianuarie.

23 februarie, ora 11:00, Pușculița muzicală

Explorăm obiecte de colecție și imagini din Germania reproduse pe cărți poștale și timbre. Vizităm locuri neașteptate din Berlin, călăuziți de un personaj de teatru Kasperl. Realizăm un afiș multimedia cu simbolul valizei.

Vă așteptăm cu drag!

3 gânduri despre „Colectia lui Apolodor

  1. Pingback: COLECȚIA LUI APOLODOR – Agenda Culturală PENTRU COPII

  2. Pingback: Cu Mominii la Helsinki – Agenda Culturală PENTRU COPII

  3. Pingback: Yumi la Tokio – Agenda Culturală PENTRU COPII

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.