Pop-up Festival Visele copiilor


Despre emoții bune care înving emoții rele

Pop-ul Festival ”Visele copiilor” este un eveniment-dezbatere, cu povești adevărate și activități creative, despre emoții, drepturile copiilor și starea de bine, pentru familii cu copii de 6-10 ani.

Are loc luni 19 noiembrie, ora 17:30, în spațiul La firul ierbii (Splaiul Unirii nr.160, langa Universitatea creștină Dimitrie Cantemir, la intersecția cu str Abatorului). Este organizat de Asociația Artelier D în parteneriat cu Asociația americană 6 sec.org, sub patronajul Unicef, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului (20 noiembrie). Parteneri: La firul ierbii și Imagine people.

Rezervări: www.artelierd.wordpress.com

Durata: 1 oră și jumătate.

Locuri:  Maxim 20 familii.

Adresă de contact: artelierd@yahoo.com

Telefon: 0739 661 473, Daniela Mișcov, coordonator eveniment.

pop-up-festival.png

Vom spune povestea ”Băiatului nevăzut

Cunoașteți copii pe care ceilalți nu îi văd? Care sunt evitați, izolați, de care se râde, cu care nu vrea nimeni să se joace, ori care sunt mereu loviți sau agresați în multe feluri, toate dureroase? Chiar dacă nu sunt văzuți, ei există. Ei sunt victimele bullying-ului, agresiunii fizice și emoționale, un fenomen care devine tot mai extins și la noi. Vom spune această poveste, după cartea ” The Invisible Boy”, o poveste din zilele noastre, frumos scrisă, minunat ilustrată și încheiată așa cum ar trebui să se încheie toate întâmplările rele. Cu bine și cu o învățătură.
Vom comenta povestea și vom adăuga poveștile noastre.

Invisible-Boy

In România, fenomenul hărțuirii fizice și psihologice, numit bullying, este tot mai extins în rândul copiilor. O recunoaștere a problemei și o abordare a ei sunt singurele soluții de eradicare a acestei atitudini care traumatizează copiii și deseori îi determină să renunțe să mai meargă la școală.

Cum să construim starea de bine și să luptăm pentru drepturile copiilor

Vom dezbate situații dificile emotional și despre cele mai potrivite acțiuni de neutralizare a lor. Ne referim la exemple de bullying din școala primară și căi de acțiune, cu ajutorul unor stații interactive, puse la dispoziție de Asociația americană de educație a inteligenței emoționale 6 sec.org.

Desenul- artă și terapie

Prin desen și acuarelă, vom da expresie emoțiilor noastre despre noi și ceilalți. Ne vor inspira desenele cărții ” The Invisible Boy”.

Ce este un Pop-up Festival?

Festivalul Pop-up reprezintă un moment de explorare a unor teme în mod interactiv. Participanții (copii, adulți, sau toți împreună) trec de la o stație la alta, citesc activitățile, apoi le dezbat, cu scopul de a pune în practică cele mai potrivite soluții.

Un Pop-up​ ​festival ​apare​ ​din​ ​senin​ ​peste  tot​ ​în​ lume.​ ​Nu​ ​are nevoie de echipamente  sofisticate, fonduri ​ ​sau​ ​cerințe​ ​care​ ​ar​ ​putea​ ​fi​ ​considerate​ ​bariere.  Organizatorii primesc un kit cu materiale de la Asociația 6 sec. org/ucd astfel ca​ ​învățarea​ ​să se facă distractiv și ușor.​ ​Precum ​florile​ ​primăvara,​ ​aceste  festivaluri​ ​pot​ ​înflori​ ​oriunde.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.