Vara puştilor, curs de teatru din 10 iulie


Facem teatru dupa Jurnalul unui pusti si Jurnalul unei pustoaice. Comentam idei, personaje, situatii.  7 lectii în care învăţăm despre Personaj, Dialog, Situatie, Obiecte, Decor, Costum, Muzica, Replici si dicţie jucând teatru.

Prima parte a lecţiei: activitati de grup inspirate de improvizaţiile teatrale ale lui David Farmer

Icebreakers

Concentrare

Dinamica de grup

Storytelling

Dialog

Mima şi miscare

Sunete.

David Farmer este profesor de teatru britanic şi regizor, autorul a 4 carţi foarte populare, despre cum se poate învăţa disciplina teatrului. Este, de asemenea, consultant  şi coordonator de ateliere şi cursuri de teatru. Ca autor al  blogului Drama Resource, Farmer promovează arta teatrală în lumea întreagă.

Partea a doua:

  1. Dacă aş fi bogat şi celebru…/10 iulie
  2. La şcoală- personaje şi întâmplări/17 iulie
  3. Fetele/Băieţii/24 iulie
  4. Vacanţa de vară/31 iulie
  5. Mami şi tati/7 august
  6. Acasă/14 august
  7. Vara puştilor-spectacol /21 august.

Dacă în prima parte a lecţiilor ne concentrăm pe tehnici şi mijloace teatrale, în partea a doua avem în vedere dramaturgia, temele de dezbatere- inspirate din seria Jurnalul unui puşti/Jurnalul unei puştoaice. Circumscriem astfel, pe parcursul a 6 lecţii, principala problematică a cărţilor împletită cu propria noastră experienţă.

Specificul cursului este însuşirea unor noţiuni de teatru, pe baza subiectelor din experienţa personală. Tema este viaţa puştilor, aşa cum o trăiesc copiii şi cum o găsesc reflectată în cărţile preferate. Fiecare lecţie va conţine o mică reprezentaţie, specifică teatrului participativ, în care spectatorii, după ce comentează ceea ce au văzut,  intră în roluri, propun alte variante şi soluţii, devenind actori.

Cursul nu are în vedere performanţa actoricească sau teatrală, ci dezvoltarea personală şi inteligenţa emoţională.Totuşi, copiii care dovedesc talent în acest domeniu vor fi îndrumaţi corespunzător, prin exerciţii care să le stimuleze evoluţia.

Întrucât cursul are în vedere un grup mai extins de vârstă, de la 6 la 12 ani, se va lucra pe echipe omogene de vârstă, 6-8 ani, 9-10, 11-12 ani.

Cursul este sustinut de Ana-Maria Caliţa şi Daniela Mişcov, specialiste în teatrul pentru copii, creatoare de ateliere, spectacole şi evenimente cu profil teatral. Cea mai recentă creaţie a echipei este Joc in verde, spectacol realizat în parteneriat cu Asociaţia Da’DeCe. In domeniul teatrului de păpuşi, au lansat, în luna mai 2015, spectacolul Broscuţa Galoşi roşii, pe un scenariu original de inspiraţie contemporană, cu tematică ecologică.

Taxa pentru întregul curs:  280 lei. Suma include toate materialele necesare.

Taxa de curs se achită în avans, la prima lecţie. Pentru lecţii individuale, taxa este de 50 lei, care se achită înaintea lecţiei alese. Rezervările pentru lecţiile individuale se fac până în ziua de joi a săptămânii când are loc lecţia. In cazul imposibilităţii de a mai frecventa cursul, taxa nu poate fi restituită, dar puteţi  desemna un înlocuitor.

Durata unei lecţii: 1 oră si jumătate.

Puteţi alege cea mai convenabilă dintre cele două variante de program: de la ora 12  la 13.30 sau de la ora 17 la 18.30. Intr-o anumită dată, la ambele ore, se va face tema anunţată.

Activitatea are loc pe terasa Alandala Cafe, str Aurel Vlaicu nr. 70. In caz de vreme nefavorabilă, cursul se mută în Atelierul de teatru, în interior. Alandala Cafe este un spaţiu colorat şi vesel, care încurajează programele artistice şi creative de foarte bună calitate. Cafeneaua se află lângă Str Mihai Eminescu (zona Piaţa Romană).

Se recomandă o ţinută sport, comodă, care să permită mişcarea liberă şi să nu fie pretenţioasă.

Rezervari: artelierdproiecte2012@gmail.com

Pentru alte detalii puteţi suna la tel. 0724 554 199.

Vă aşteptăm cu drag,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.