Carti, Cartarescu si o poveste de Pasti


Cărţile si Cărtărescu

La CLUBUL DE LECTURĂ AL PUŞTILOR de sâmbătă 4 aprilie, ora 11, de la Grow Up, facem cunoştinţă cu Mircea Cărtărescu, cel mai cunoscut şi valoros scriitor contemporan român. Citim un eseu despre cărţi, scris de el pentru volumul “Care-i faza cu cititul?”, conceput special pentru copii şi apărut acum câţiva ani, la Editura Arthur. Apoi ne incumentăm să facem şi lectura câtorva versuri de-ale sale, din cel mai recent volum, “Nimic”, publicat in 2010.

Nu in ultimul rând, discutăm despre: Ce este literatura, ce este scrisul? Ce sunt cărţile pentru noi?
“Cărţile sunt asemenea unor fluturi. De obicei stau cu aripile lipite, aşa cum se odihnesc fluturii pe câte-o frunză când îşi desfăşoară trompa filiformă ca să soarbă apă dintr-un bob de rouă. Când deschizi o carte, ea zboară. Şi tu odată cu ea, ca şi când ai călări pe gâtul cu pene fine al unui fluture uriaş.” Mircea Cărtărescu, A patra inimă.

Taxa: 30 lei. Durata: o ora si jumatate.

Din partea casei: ceai de fructe si biscuiti.

OUL DE AUR
In traditia anglo-saxona de Pasti, personajul principal este iepurasul. La fel va fi si la cursul Let’s Play English de duminica 5 aprilie, ora 10, pentru familii cu copii de 2-4 ani, la Grow Up . Vom canta in engleza, vom spune (in romaneste) povestea The Golden Egg, dupa Margaret Wise Brown si vom confectiona un iepuras. Editia in limba romana (de la Cartea Copiilor, cu titlul „UIte ce-a iesit din ou”) ne va insoti. Ca de obicei, la final, ne adunam in jurul ceainicului aromat si gustam prajiturele.  Daca vremea va fi frumoasa, ne vom juca si afara.

“A fost odata un iepuras. Era singur singurel. Intr-o zi, dadu peste un ou din care se auzea ceva miscandu-se. Ce putea fi? Poate un baietel. Poate un iepuras. Poate un elefant. Poate un soricel. Cine ar putea sti? Si cum ar putea el, un iepuras atat de mic, sa afle?”

Durata: o ora. Taxa: 40 lei/familie cu un copil.
Pentru familiile cu doi copii taxa este de 60 lei.

Rezervari: artelierd@yahoo.com sau artelierdproiecte2012@gmail.com

Reprezentatiile spectacolului JOC IN VERDE, pentru copii de 1-3 ani, se reiau dupa Pasti. Revenim cu un calendar in acest sens. Rezervarile se fac numai la adresa specificata a Asociatiei Da’DeCe.

Vă aşteptăm cu drag!
Parteneri media: B24Kids, Melc Codobelc,  Gokid.ro, Agenda Culturală pentru Copii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.