Clubul de lectura al pustilor


Sărbătorim în această perioadă 3 ani de existenţă ai Asociaţiei Artelier D, un concept dedicat educaţiei culturale şi inspirat de literatură şi teatru, de creativitate prin intermediul Artelor. Cu plăcere ne aducem aminte că am inceput în ianuarie 2012 cu artelierul Cufărul cu poveşti. Brodăm mai departe firul poveştilor pentru şcolari, adăugând un proiect nou: CLUBUL DE LECTURĂ AL PUŞTILOR.

Sâmbătă 7 februarie, ora 11, la Grow Up Kindergarten, etaj 1, în Reading Room, lansăm CLUBUL DE LECTURĂ AL PUŞTILOR, pentru şcolari de la 6 la 12 ani. Vom citi/ni se va citi, vom comenta şi dezbate, vom face schimb de cărţi. CLUBUL DE LECTURĂ AL PUŞTILOR va lua în discuţie cărţi de literatură contemporană. Vom organiza concursuri cu premii şi prezentări ale unor apariţii recente, în parteneriat cu edituri.

Luna februarie este dedicată literaturii lui Roald Dahl :

7 februarie, 11-12.30 : Matilda
14 februarie, 11-12.30 : Vrăjitoarele
21 februarie, 11-12.30 : Uriaşul cel bun şi prietenos
28 februarie, 11-12.30 : Charlie şi fabrica de ciocolată.

La CLUBUL DE LECTURĂ AL PUŞTILOR vom învăţa să citim în mai multe feluri şi să înţelegem o carte, vom afla despre lectura de informaţie şi cea de înţelegere, cum să învăţăm din ceea ce citim şi să luăm notiţe, de asemenea, vom întocmi fişe de lectură. Cititorii începători vor avea ocazia să-şi perfecţionetze dicţia, intonaţia, cursivitatea, să-şi îmbogăţească vocabularul şi arta de povestitor. Ne vom iniţia în „Gramatica fanteziei” şi în secretele artei de scriitor, prin exericiţii de stil în maniera autorului studiat.

Durata unei sesiuni : o oră şi jumătate, de la 11 la 12.30. Preţ abonament: 100 lei, iar pentru o sesiune : 30 lei. Numărul de locuri este 8. Părinţii participă gratuit şi au la dispoziţie, pentru consultare, apariţii recente, cu tematică educaţională sau beletristică. Participarea se face numai pe bază de rezervare prealabilă, întrucât numărul locurilor este limitat.

Vă rugăm să aveţi încălţăminte de schimb.

Rezervari: tel. 0724 554 199, email: artelierd@yahoo.com sau artelierdproiecte2012@gmail.com

Vă aşteptăm la cărţi bune şi hot chocolate, într-o casă caldă şi luminoasă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.