atelier de comunicare despre Franta gourmet si Gargantua si atelier de gătit crostini cu dichis


 

Sâmbătă 25 ianuarie, ora 11, Poveşti europene: Descoperim Franţa gourmet, atelier de comunicare, cu proiecţii foto, poveşti despre Gargantua şi Pantagruel şi exerciţii de dialog, Librăria Bastilia, intrare pe bază de donaţie, pentru copii de 6-9 ani, 15 locuri. Preţ recomandat pentru părinte cu un copil: 35 lei, pentru părinte cu doi copii: 50 lei.

Tradiţia şi bogăţia culturii gastronomice, ritualurile, prezentarea excepţională a mâncării si rafinamentul gusturilor, al felurilor de mâncare au facut organizatia UNESCO- cea care are în grija patrimoniul cultural al omenirii- să declare Franţa, in 2010: „world intangible heritage”, patrimoniu spiritual al omenirii, am spune. In decernarea titlului au contat mai ales ritualurile sociale ale meselor festive, de la oraş şi sat, această întreagă cultură a convivialităţii pe care o moşteneşte întreaga Europă, de la Franţa. In Franţa s-a născut primul restaurant-locul inventat de francezi pentru ca semenii lor să se simtă bine după călătorie, să se refacă după drum, in toate sensurile, culinar inclusiv.  Vom afla şi cum omagiază mâncarea o carte clasică a culturii franceze, Gargantua şi Pantagruel, unde sunt evocate principalele ingrediente ale epocii, care compun şi azi, cu rafinament, bucătăria franceză.

Imagine

La atelierul POVEŞTI EUROPENE, Descoperim Franţa gastronomică şi poveştile ei, călătorind prin intermediul imaginilor, de-a lungul regiunilor culinare ale Franţei, şi discutând, căci atelierul nostru este de comunicare. Avem multe de comunicat despre Franţa!

Jocurile şi exerciţiile de comunicare vor fi inspirate de viata de zi cu zi: cum comandăm, cum servim, care sunt regulile si eticheta. Ne vom juca de-a ospătarii, bucătarii şi clienţii, vom face şi un mic concurs. Profităm de faptul că ne vom afla in mansarda- cafenea a librăriei unde acest tip de serviciu e la el acasă-  aici se serveşte cafea, ceai, bere. Ca de fiecare dată, ne va insoţi o carte: Paris. tot ce trebuie să ştii, Editura Litera mică.

Duminică 26 ianuarie,ora 11, Reţetele broscuţei- gătim CROSTINI CU DICHIS, aperitive italieneşti cu 4 sortimente de brânză, 3 feluri de pâine, fructe şi legume proaspete şi spunem povestea şoricelului Remy, celebrul bucătar genial de la Paris, la Atelier FROG, bilet 60 lei/copil şi însoţitor, pentru copii de 6-10 ani, 8 locuri.

După rezervare,  plata la acest atelier se face in avans, în contul IBAN: RO76RNCB0484129229740001,  BCR Piaţa Romană, catre Broscuta Fandosita SRL, până vineri 24 ianuarie inclusiv.

Imagine

Ne continuăm lecţiile de gătit, de această dată o vom face cu un  grup de copii mai mărişori. Vom testa cum se combină gusturile şi culorile, vom afla care sunt diferenţele dintre feluritele sortimente de brânză şi care combinaţie este cea mai reuşită estetic şi ca gust. Nu in ultimul rând, vom afla că şi fructele se combină excelent cu brânza, pe un sandviş. Atelierul nostru are drept obiectiv declarat mâncatul sănătos, folosirea unor ingrediente proaspete, naturale-pe care chef-ele le vor prezenta pe indelete, cu pricepere. La sfârşit, tot ce am preparat vom mânca, mici şi mari, intr-o atmosferă de party matinal, cu dichis.

Rezervări: artelierd@yahoo.com sau artelierdproiecte2012@gmail.com

Vă aşteptăm cu drag!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s