Descoperim Grecia!, în 29 sept, ora 11, la Libraria Bastilia


POVEŞTI EUROPENE, atelier nou pentru 6-10 ani, la Librăria Bastilia

In 29 septembrie, ora 11- DESCOPERIM GRECIA!

  “Este posibil ca, pentru extraordinara sa bogăţie şi varietate, civilizaţia greacă să reprezinte una dintre experienţele cele mai fascinante din istorie. Aportul cultural al acestei civilizaţii a fost cel mai interesant şi mai influent. In Grecia s-a născut poezia, tragedia-care a influenţat întregul teatru occidental, filozofia-ca studiu al lumii; istoriografia. Grecii sunt faimoşi pentru sculptură, arhitectură, in domeniul social, juridic, antropologic. Grecia a exercitat o influenţă enormă asupra popoarelor europene. Occidentul creştin şi-a însuşit acest extraordinar tezaur cultural. Noua concepţie despre om a Renaşterii ar fi fost de neconceput fără experienţa grecească. „

(adaptare după Martino Menghi, in Atlasul Greciei Antice, o superbă enciclopedie- album pentru copii, apărută şi in româneşte, la Editura Aquila in 2004).

 Aproape fără să ştim, Grecia face parte din genele noastre culturale şi de câte ori călătorim cultural sau turistic acolo,  noi europenii de fapt ne intoarcem la izvoare.

Este ceea ce ne propunem să facem duminică 29 septembrie, ora 11, la Librăria Bastilia, când DESCOPERIM GRECIA!- dezvăluind copiilor câteva poveşti mitologice importante, printre care şi cea care ne istoriseşte cum s-a născut Europa. Căci cuvântul „Europa” vine chiar din greceşte, (Greek Ευρώπη Eurṓpē). Tot grecii au fost cei care au dezvoltat regulile artei persuasiunii şi a retoricii, transmiţându-le romanilor.  Arta comunicării, cum spunem noi azi, tot de la greci vine.

Image

Lăsându-ne inspiraţi de moştenirea Greciei antice, introducem la atelierul  nostru, alături de teatru, componenta de comunicare- ne propunem jocuri şi exerciţii de dezvoltare a vorbirii şi de aprofundare a regulilor dialogului – la fiecare atelier de POVEŞTI EUROPENE.

 La POVEŞTI EUROPENE vom face teatru, comunicare şi educaţie culturală, pentru copii de 6-10 ani. Un concept nou, pe care îl lansăm din această toamnă, pentru grupa mai mare de vârstă.

Informaţii complete- la începutul săptămânii viitoare: pe blogul artelierd.wordpress.com, în Newsletter şi pe pagina de Facebook Artelier D, Proiecte pentru copii.

 In imagine: sculptură antică grecească reprezentând-o pe Afrodita, aflată in Muzeul Pergamon din Berlin. Foto din arhiva personală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.