Libertatea la bucătărie


Cred că toţi bucătarii au nevoie în egală măsură şi de libertate, in afară de rigoare.  Când zic „bucătarii” mă gândesc la noi toţi, la mine inclusiv, nu doar la cei faimoşi, pe care ii vedem la televizor. Oricât de puţin am intra in bucătărie, ceva tot trebuie să pregătim de mâncare. Uneori suntem blocaţi şi in derută, fiindcă ceea ce avem in frigider şi cămară nu se potriveşte cu nimic din ce ştim să facem sau din ce am citit, apropo de reţete. Şi cred că asta poate fi o mare provocare, ca să inventăm ceva nou, gustos, fără să ne gândim la nimic altceva, decât la ceea ce ne dictează propriul gust. Pur şi simplu, să ne răsfăţăm cu acest exerciţiu de libertate din când in când, lăsându-ne conduşi de culori, de forme, de intuiţie, de citatele din cărţi, de ce am văzut sau visat.  Poate fi o reţetă simplă, rapidă, sau una mai elaborată. Cred că aşa au fost şi sunt create cele mai sofisticate şi originale şi de succes reţete culinare.  Bucătarii au nevoie de inspiraţie in primul rând. Intuiţia ne poate conduce mai limpede decât cele mai precise gramaje.

Aşa s-a intâmplat in această dimineaţă, când seminţele de dovleac au decis că vor să poposească intr-o salată de fructe. Rezultatul a fost delicios.mic dejun sanatos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s