cupackes


Cupcakes cu dovlecei şi ciocolată

½ ceaşcă de unt, lasat să se inmoaie la temperatura camerei
1 ceaşcă de zahăr
1 ou (mare)
24 jumătăţi de nucă
1 ceaşcă de făină
1 ceaşcă dovlecel ras fin (de la 1 dovlecel mijlociu)
¼ ceaşcă praf cacao neindulcit
½ ceaşcă de ciocolată amăruie, menaj, dată pe răzătoarea mare (fulgi)
3 linguri de smântână
½ linguriţă sare (mai grunjoasă, nu extrafină)
½ linguriţă esenţă de vanilie
câteva linguri de ulei pentru uns tava şi formele

1. Incălziţi cuptorul. Intr-un vas mare amestecaţi untul, zahărul, sarea, oul, treptat, pe rând, pănă se omogenizează, cu mixerul. Adăugaţi, câte puţin, făina şi cacaoa, şi amestecaţi (cu mixerul) pănă se incorporează. Intre timp, puneţi la topit (pe foc) ciocolata pînă se lichefiază, apoi o turnaţi şi pe ea in compoziţie.
2. Ungeţi 2 forme (de copt, cu forme de brioşe, nu am găsit de tablă, doar de silicon, bune), cu ulei. Introduceţi apoi in ele formele de hârtie pentru copt brioşe, pe care, de asemenea, le ungeţi cu ulei. După care turnaţi in fiecare câte 2 linguri de cremă. La final, decoraţi cu jumătăţi de nucă. Ţineţi la cuptor 15-17 minute (faceţi proba cu paiul/scobitoarea băgată in aluat-când iese curată, aluatul e copt). Lăsaţi brioşele să se răcească puţin inainte de a le servi.

Timp de preparare: 15 minute
Timp de copt: 15-17 minute
Cantităţi pentru 12 brioşe medii (sau 24 mici).
Atenţie! Stoarceţi pasta de dovlecel ras, zeama o daţi deoparte (nu o puneţi in brioşe).

Poftă bună! Copiilor de la atelierul MICII BUCĂTARI le-a reuşit şi le-a plăcut mult.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s