Micii Bucătari au invăţat prima reţetă


Astăzi a inceput campania mâncatului sănătos Food Revolution Romania, odată cu primul atelier MICII BUCĂTARI, pentru copii de 3-5 ani, care a avut loc la restaurantul frufru. Pe cât de emoţionaţi au fost adulţii, pe atât de nerăbdători, hotărâţi şi relaxaţi au fost copiii, dornici să inceapă să experimenteze gusturi şi mirosuri, ingrediente şi reţete noi, mai ales după ce au primit şi şorţuleţe verzi cu inscripţia Micul bucătar.

In prima parte a atelierului li s-a spus o poveste despre magia şi poezia mâncărurilor, prin intermediul istoriei lui Remy din desenul animat Ratatouille, micul şobolan pufos care, urmându-şi talentul de a combina ingrediente, ajutat de mirosul şi gustul său unice, ajunge bucătar celebru la Paris. Se lasă călăuzit pe drumul greu al implinirii visului de către un mentor, maestrul bucătar de la televizor, al cărui slogan, „Oricine poate să gătească” il lasă visător pe Remy.

Cu acest îndemn, stimulaţi de exemplul lui Remy, copiii au trecut la treabă: au făcut cunoştinţă cu iaurtul, cu mierea şi cu minunatele fructe de pădure-ale căror forme şi culori le-au admirat şi ale căror arome le-au mirosit şi gustat. Astfel au observat cât de parfumată este zmeura, cât de rotunde sunt boabele de afine, iar murele-cât de negre. După care, aplicat, pe grupuri, copiii au pornit să zdrobească fructele, pentru a obţine o pastă care să se omogenizeze uşor in iaurt, pentru a-i da gust aromat şi culoare. Ceea ce nu a fost chiar uşor, dar aşa e la inceput, când nu ştii exact cum să faci şi ce ustensilă e mai eficientă. Apoi cu uimire, plăcere dar şi tot mai multă poftă, copiii au observat cum iaurtul a devenit pe rând roz, de la culoarea zmeurei, apoi tot mai dens şi mai colorat, după ce au fost incorporate şi celelalte fructe: afinele şi murele.

Linguriţe, linguri, furculiţe, farfurioare, castronele, şerveţele, borcănele-un intreg arsenal de instrumente culinare şi recuzită de gătit a intrat in joc şi şi-a indeplinit misiunea. Copiii au manevrat instrumentele cu perseverenţă şi pasiune, asistaţi cu bucurie şi atenţie de părinţi. Bineinţeles că la capătul acestei munci deloc uşoare, iaurtul cu fructe şi miere s-a dovedit cea mai gutoasă reţetă incercată vreodată, aşa că fiecare copil şi-a luat satisfăcut şi mândru borcănelul cu preparatul acasă.

Aşa incepe să gătească orice bucătar, mai mic sau mai mare. Cât despre MICII BUCĂTARI-atelierul işi redeschide porţile in 15 septembrie, pentru o reţetă şi o poveste cu seminţe. Pe principiul poveste frumoasă, reţetă sănătoasă şi gustoasă

5 gânduri despre „Micii Bucătari au invăţat prima reţetă

  1. Pingback: Food Revolution Romania – Ce inseamna si cine se ocupa « Delicii artistice si culinare

    • impreuna cu celălalt Food Ambassador România avem un proiect de Club de gătit, in care cei care doresc pot impărtăşi reţete şi găti. căutăm un spaţiu şi parteneri pentru aşa ceva. bineinţeles că lunar va trebui să incercăm şă rezolvăm temele pe care ni le propune Fundaţia lui Jamie Oliver, implicând tot mai mulţi parteneri din toate zonele de interes- producători, comercianţi, bucătari, educatori, nutriţionişti şi chiar artişti. căci eu cred in forţa de impact a teatrului culinar. vrem să constituim o reţea naţională de pasionaţi in ale mâncatului sănătos, aşa cum are Jamie Oliver la nivel internaţional.

      Apreciază

  2. Pingback: Curtea Veche Publishing » Micii Bucătari

  3. Pingback: Curtea Veche Publishing » Semințele cunoașterii la Micii Bucătari

  4. Pingback: Food Revolution Romania – Ce inseamna si cine se ocupa | Ganduri si Bucatareala

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.